Et ve Süt Ürünleri Kurumu tarafınca 9 Nisan 2022 geçmişine kadar açıklanan güncel et, tavuk, fileto ve kıyma tutarları
(* 9 *)
(* 9 *)
SEÇ ÜRETİM VE SATIŞ POLİTİKASI
Et ve Balık Kurumu, çiftlikten sofraya kadar üretilen etleri denetleyen ve kurumun amacına uygun olarak halkımıza sıhhatli ve güvenli ürünler sunan bir kuruluştur.
Et ve Balık Enstitüsüne kesim için gelen hayvanlar, baytar hekimler tarafınca canlı olarak denetim edilerek nakliye belgeleri (bu şekilde kanuna uygun hayvan hareketleri de denetim edilir). Etler ve sakatatlar titizlikle denetlenir, damgalanır ve üretime ve satışa sunulur. ISO 22000 Besin Güvenliği Sistemi ve ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi kullanılarak kalite standardına bakılırsa üretim yapılmakta ve tüketime sunulmaktadır. Üretim tesislerimizde çağıl teknoloji ile üretim yaparak, ürünlerimizi insanların tüketim alışkanlıklarına ve tercihlerine bakılırsa çeşitlendiriyoruz. kıyılmış sığır eti, doğranmış, biftek, fileto vb. Et ürünlerimiz ile sosis, sosis, salam, kızarmış et, köfte vb.. Şarküteri ürünleri toptan ve perakende olarak ucuz, kaliteli ve güvenli bir halde sunulmaktadır.
Son dakika: Zelzele mi oldu? 8 Nisan 2022’de Çandilli ve AFAD’da meydana gelen son depremlerin komutanlığı
Et-Balık Kurumsal Kombinasyonlarında üretilen etlerin bir kısmı beden şeklinde hazırlanırken bir kısmı kemikli hale getirilerek toptan ve perakende satışa sunulmaktadır. Ülke hayvancılığını geliştirerek ve destekleyerek, birim verimliliğini artırarak, sıhhatli ve güvenli kaliteli et ve et ürünleri üreterek tüketici beslenmesi alanında oldukça mühim görevler üstüne alan kuruluşumuz, bu görevini başarıyla sürdürmektedir. 27.04.2013 tarih ve 4553 sayılı Resmi Gazete Sonucu ile Et ve Balık Kurumunun adı Et ve Süt Enstitüsü olarak değiştirilmiştir. Devletin genel hayvancılık politikası çerçevesinde hayvancılık sektöründe düzenleyici ve destekleyici bir rol üstlenebilmesi için, Madde 233. § 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 3. maddesi. Kanun Hükmünde Kararnamenin 4. Maddesi uyarınca, piyasa ekonomisi kuralları çerçevesinde sektörde tam rekabet koşullarının yaratılmasına katkıda bulunmak ve faaliyetlerini kamu yararına yürütmek suretiyle Et ve Besin Genel Müdürlüğü’nün adıdır. Balıkçılık, sıhhatli bir yaşam seçimi sürdürmek için kurulmuştur. yaşam seçimi ve ileriye dönük bir devlet kuruluşu olan DG Meat and Dairy olarak değişti.
ET VE BALIK KURUMUNUN TEMEL POLİTİKA FAALİYETLERİ
Et ve Balık Enstitüsü, karlılık ve verimlilik ilkeleri çerçevesinde, kaynaklarının rasyonel kullanımını takip ederek, verimli ve bilgili kararlar alarak tedarik, üretim ve pazarlama şeklinde ana etkinlik alanlarında aşağıdaki yönergeleri takip eder: Sıhhatli üretim . , Hijyen kurallarına uygun, güvenli, kaliteli et ve et ürünleri. Hayvancılığı teşvik ederek ülkenin istikrarlı kalkınmasına katkıda bulunmak. Etken hayvancılık ve et endüstri faaliyetleri ile ülke genel istihdamına katkıda bulunmak. Üretici ve tüketici içinde denge kurarak piyasa fiyat istikrarına katkıda bulunmak. Besi maliyeti hesaplanarak üreticiye zarar vermeyecek alım fiyatlarının belirlenmesi, üreticinin alım esnasında faaliyetine devam edebilmesi. Hayvancılık sektörünün gelişimi için üretim ve pazarlama faaliyetleri yürüterek sektörde düzenleyici ve destekleyici rol almak. Sektörün rekabet koşullarını piyasa ekonomisi kuralları çerçevesinde karşılayarak, kârlılık ve verimlilik ilkeleri çerçevesinde geniş kitlelere hizmet vermek.
HSEÇ HAYVANCILIK GELİŞTİRME POLİTİKASI
1960’lı yıllardan bu yana hayvancılık meydana getiren çiftçilerimizi eğiterek ve bilinçlendirerek ahır çiftçiliğini teşvik eden SEÇ, yoğun hayvancılığa geçişi elde etmiştir. Et ve Balık Kurumu politikaları ile hayvan alımına yönelik kriterler geliştirmiş ve kaliteli hayvancılığı teşvik etmiştir. Macaristan’da hayvancılık, ticari bir sektör olarak et endüstrisinin gelişimini elde etmiştir. SEÇ, hayvancılığı geliştirmek ve yaygınlaştırmak için sözleşmeli hayvancılık projeleri geliştirmiş ve uygulamış, bu sayede hayvancılığı ticari bir meta olarak kullanmakta ve çiftçilerin bu işi bir meslek olarak yapmalarını sağlamaktadır. Sözleşmeli hayvancılık sistemine ek olarak SEÇ, hayvan alımında verimlilik ve prim ilkelerini getirerek kaliteli hayvancılığı teşvik ederek averaj karkas sayısını artırmıştır. SEÇ, kuraklık, zelzele vb. Yıkım anında çiftçinin yanında durmuş, hayvanlarını vaka yerinde alarak destek alıyormuş.
Bu Yazıya Tepkin Ne Oldu ?
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.